George Cosac: „Simona Halep este un exemplu pentru toţi cei care fac sport”

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că Simona Halep este un exemplu pentru toţi cei care fac sport şi că a avut încredere în forţa româncei şi în capacitatea ei de concentrare la meciul cu Andrea Petkovici, de la Roland Garros, informează digisport.ro.

“Am simţit că e cea mai grea partidă a Simonei de până acum. Ştiam că nemţoaica va da tot ce are mai bun. Am avut încredere în forţa Simonei şi în capacitatea ei de concentrare. Orice campion poate fi condus, dar important este că are forţa să revină şi să câştige. Este un exemplu pentru toţi cei care fac sport. Simona demonstrează că e un produs sută la sută românesc. S-a antrenat numai în România. Pentru a pregăti un copil pentru tenisul de performanţă este nevoie de un minim de 3-5000 de euro pe lună”, a spus George Cosac într-o intervenţie telefonică la Digi Sport.

Cosac a menţionat că federaţia va avea un aport considerabil în dezvoltarea jucătorilor. “Aportul de până acum a fost minim, dar acest lucru se va schimba până la finalul mandatului. Federaţia Română de Tenis este una dintre puţinele din lume care are un singur teren acoperit. Vom construi 4-5-6 terenuri, propriul cămin, sală de forţă, pentru ca toţi copiii să poată veni să se pregătească”, a adăugat Cosac.

Agenţia France Presse a notat că jucătoarea Simona Halep şi-a confirmat ascensiunea rapidă din clasamentul mondial prin calificarea în finala turneului de la Roland Garros, menţionând că românca este “copleşitoare”, infomrează mediafax.ro. “Tânăra româncă Simona Halep, numărul 4 mondial, a dominat-o pe germanca Andrea Petkovici în două seturi şi s-a calificat în finală la Roland Garros, prima sa finală de Grand Slam. Copleşitoare până acum, Halep, 22 de ani, nu a pierdut niciun set în şase meciuri. Nu a fost nicio clipă îngrijorată cu adevărat, poate doar în al doilea set al meciului cu Petkovici”, scrie AFP, adăugând că niciun meci al Simonei Halep la această ediţie a turneului parizian nu a durat mai mult de o oră şi jumătate.

Agenţia France Presse notează că această primă finală de Grand Slam confirmă ascensiunea rapidă a sportivei române care a urcat într-un an de pe locul 57 WTA pe locul 4 (n.r. – locul 3 de luni). “Creşterea sa exponenţială este însoţită de şapte titluri în 13 luni. Doar numărul unu mondial, Serena Williams, a reuşit mai mult”, menţionează AFP.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani.

Jucătoarea germană Andrea Petkovici a declarat, joi seară, după ce a fost învinsă de Simona Halep în semifinalele turneului de la Roland Garros, că românca a jucat fantastic în primul set şi a avut lovituri superbe, informează AFP.

“Sunt extrem de dezamăgită, pentru că am avut multe oportunităţi în al doilea set. În primul set, Simona a jucat fantastic, iar eu am avut dificultăţi în a-mi găsi ritmul. Simona juca într-adevăr foarte bine. Domina jocul găsind unghiuri pentru lovituri superbe. Apoi mi-am găsit ritmul şi am fost mai agresivă. Împotriva Simonei, trebuie să avansezi în teren şi să o împiedici să îşi facă jocul, pentru că ea ştie joace foarte inteligent şi foloseşte tot terenul. Când am început să fiu mai agresivă, am simţit că deţineam controlul. Însă nu am profitat de oportunităţile pe care le-am avut. Nu am făcut mereu alegeri bune. Dar ştiu la ce trebuie să lucrez şi sper că această participare a mea în semifinale este începutul a ceva minunat. Am căpătat multă încredere în mine. Am ajuns în semifinale fără să joc la cel mai bun nivel al meu şi pot să progresez. Este un lucru pozitiv”, a spus Petkovici.

Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca Maria Şarapova, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

http://www.frt.ro/ro/info_detalii/6924

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: